Nordic Artisans Film Presets til Lightroom

OMTALE - REVIEW
Les mer

Analog film helt digitalt

Nordic Artisans har utviklet en stor katalog med presets som matcher mange av de mest populære analoge filmtypene. Gjennom nøye matching av scans av analoge filmer fra Kodak Ektachrome til Fuji Sensia og Polaroid og Agfa. Har de greid å oppnå en utrolig naturtro look på alle de analoge emulsjonene utviklet for Adobe Lightroom.
historien bak

Fra digital RAW til analog film

Mange savner følelsen og den organiske og naturlige uttrykket som kommer ved å bruke analog film. Men i en verden der det både er dyrt og vanskelig å fremkalle bilder og samtidig har flere av de beste filmrullene gått ut av produksjon. Så er det på tide med en endring.

Nordic Artisans Film for Lightroom inneholder over 600 presets som forvandler hvilket som helst foto til et analogt fotografi. Hver type film emulsjon kommer med forskjellige variasjoner som er basert på faktiske varisjoner som er observert på film som har blitt fremkalt hos flere forskjellige fotolabs.

De støtter alle kameratyper og RAW formater i Adobe Lightroom. Film presetene gir også veldig gode resultater på JPEG og DNG filer.
God struktur på de analoge foto film presets for lightroom til Nordic artisans.
BREDT UTVALG digitale FILM EMULSJONER / Presets til Lightroom

Alle klassikerene samlet på ett sted

Kodak Film emulsjon for Adobe Lightroom fra Nordic Artisans

Kodak Film

Kodak utvalget er stort og dekker alle kjente og kjære Kodak filmer. De gjør seg godt også når vi tester dem på flate JPEG filer selv om de er perfekte på RAW.

Kodak Ultramax 400
Kodak Ultramax 800
Kodak T-MAX 3200
Kodak TRI-X 400
Kodak Royal Gold 400
Kodak Portra 100T
Kodak Portra 160
Kodak Portra 200
Kodak Portra 400
Kodak Protra 800
Kodak E100G
Kodak E100VS
Kodak E200
Kodak BW400CN
Kodak Ektachrome 64
Kodak Ektar 25
Kodak Ektar 100
Kodak Elite 50 II
Kodak Plus-X 125
Kodak TRI-X 320
Kodak Gold 100
Kodak Gold 200
Kodak Max 800
Kodak Elite Chrome 160T
Fuji Film emulsjon for Adobe Lightroom fra Nordic Artisans

Fujifilm film

Fuji sine farger er en kultklassiker og her finner du alle tenklige filmer fra Fuji perfekt matchet mot dine bildefiler. Hver emulsjon har inntil 6 forskjellige variasjoner.

Fujifilm 160S
Fujifilm 160C
Fujifilm 400H
Fujifilm 800Z
Fujifilm Velvia 50
Fujifilm Velvia 100
Fujifilm Velvia 100F
Fujifilm Provia 100F
Fujifilm Provia 400X
Fujifilm Fortia SP
Fujifilm Astia 100F
Fujifilm 400X
Fujifilm FP 100C
Fujifilm FP 3000B
Fujifilm Neopan 400
Fujifilm Neopan 1600
Fujifilm Superia 100
Fujifilm Superia 400
Fujifilm Superia 800
Fujifilm Superia 1600
Fujifilm Sensia 100
Fujifilm FP 100C
Fujifilm FP 3000B
Agfa Film emulsjon for Adobe Lightroom fra Nordic Artisans

Agfa Film

Agfa er både elsket og hatet, men det er ingenting som oser mer retro enn en billig agfa film. Her får du virkelig deilige retro farger og en veldig organisk look.

Agfa Scala 200
Agfa Vista 100
Agfa Vista 400
Agfa Vista 800
Agfa Optima 100
Agfa XPS 160
Agfa RSX 50 II
Agfa Ultra 50
Illford Film emulsjon for Adobe Lightroom fra Nordic Artisans

Illford Film

Et utrolig utvalg av vakre emulsjoner og her finner du alle de populære nå "retro" Illford svart hvit filmene som presets til Lightroom.

Illford Delta 3200
Illford HP5
Illford Pan F Plus 50
Polaroid Film emulsjon for Adobe Lightroom fra Nordic Artisans

Polaroid Film

Polaroid film emulsjoner gir den ultimate retro lookingen på dine bilder. Hvert preset har flere versjoner som gir deg større kontroll på bildebehandlingen.

Polaroid 665 (BW)
Polaroid 669
Polaroid 690
Toolkit presets for analog film til Lightroom.

Toolkit

Hver eneste preset pakke får også det de kaller Nordic Artisans Toolkit. Her finner du mange presets for å legge til korn (grain), justere farger, looks, toner og du kan legge til kjente organiske feil som ofte var en del av det å fremkalle og skyte film i gamle dager.

RAW
Kodak Ektar + Grain Bigger+
Perfekt analog kodak retro

Analog filmlykke

Kvaliteten på disse analoge lightroom presetsene fra Nordic Artisans er skyhøy. Med få tastetrykk så blir bildene organiske og analoge akkurat slik da vi brukte å ta bilder med ekte analog film. Alle de analoge presettene er naturtro til originalen og du velger selv hvor mye du ønsker å legge på av korn og mykhet. Dette må være de perfekte lightroom presettene for magasiner, motefotografering og ikke minst utrolig til bryllupsfoto.
for deg som elsker fuji fargene

Fujifilm film farger

Utvalget av Fujifilm sine gamle og nyere filmer er også tilstede. Bilde viser før og etter med Fuji Provia 400X (uten noen andre endringer). Høy kontrast og flotte farger. Holdt tilbake og la ikke på støykorn her, da 400ISO i dette lyse hadde trolig ikke gitt noe støy i utgangspunktet.
RAW
Fuji Provia 400X
RAW
AGFA Vista 100++ & Grain big
Perfekt analog retro

Agfa Retro Kjærleik

Agfa er elsket og hatet, men har i det minste en veldig unik og uforglemmelig look. Agfa Vista 100++ preseten til Nordic Artisans er så ekte vi har opplevd denne filmen i nyere tid. Her er bilde brukt Agfa Vista 100++ (++ = høyere styrke) og lagt til større støykorn som denne filmen ofte var kjent for når den fikk lite lys på 100ISO. Bilde er fra trikken i Hong Kong. Magisk spør du oss.
for deg som elsker foto

Polaroid presets

Alle som er født på 70 tallet og eldre husker godt de orignale Polaroid kamerane. Du finner 3 utrolig gode Polaroid presets i samlingen til Nordic Artisans. Etter vårt syn er de 100% korrekte i forhold til originalen og gir skikkelig retro følelsen med et digitalkamera. Vi valgte og ikke croppe i polaroid format, men fargene sier sitt.
RAW
Polaroid 690Warm

Klar for analog film til dit digitalkamera?

Kjøp hos 7artisans.no
Nordic-artisans.com